Cupping

Cupping

Cupping is een eeuwenoude techniek waarbij een cup gemaakt van glas, silicone op je huid wordt geplaatst. Door een vlam kort in de cup te houden voor je het op de huid aanbrengt trekt de huid vacuüm waardoor de cup zich vastzuigt. De huid trekt in de cup. Op plekken waar de bloedcirculatie niet goed is, ontstaan er verkleuringen. Hoe dieper de verkleuringen des te erger de klacht. De verkleuringen verdwijnen meestal na 3 tot 4 dagen. De cupping sessies worden herhaald totdat er na een behandeling geen verkleuringen meer ontstaan. Doordat cupping je bloedcirculatie verbetert, heb je baat op veel gebieden.

Effect van cupping

-1) Het vermindert knie-, nek-, rug- , schouder- en hoofdpijn, helpt
bij sportblessures.
-2) Het zorgt voor vermindering van stress
-3) Het verstevigt je huid en vermindert cellulitis
-4) Het versterkt je immuunsysteem
-5) Het helpt je lijf ontgiften
-6) Het verbetert je spijsvertering
-7) Het zorgt voor een soepeler lichaam
-8) Het zorgt voor vermindering van menstruatieklachten
-9) Het haalt koude uit je lijf, bij griep
-10) Het vermindert longklachten, astma

Waar worden de cups geplaatst?

De cups worden meestal op de vlezige delen van het lichaam geplaatst zoals rug, buik, bovenarmen, bovenbenen en billen. Er wordt ook op de minder vlezige delen zoals de nek, binnenzijde van de knie en elleboog gecupt.

Hoeveel cupping sessies heb je nodig?

Dit is afhankelijk van de klachten. Bij een acute klacht hebben sommigen al baat na 1 behandeling. Als de stagnatie erg diep in het lichaam zit, zoals bij chronische klachten, dan heb je veel meer behandelingen nodig. Je cupt dan net zo lang door tot er geen verkleuringen meer ontstaan na een sessie. Na iedere behandeling merk je dat de vlekken minder diep van kleur worden en op gegeven moment zelfs niet meer verschijnen. Het is dan toch raadzaam om de behandeling met regelmaat te herhalen.

Wat is de frequentie van cupping?

De behandelfrequentie is afhankelijk per persoon. Meestal is de volgende behandeling een week later. Als het goed is zijn de gekleurde zones dan verdwenen. Bij een gezond lichaam is dat na 3 tot 4 dagen. Wanneer de vlekken er na 7 dagen nog steeds opzitten, geeft het aan dat het lichaam moeite heeft om de afvalstoffen te verwerken. Om dit proces te ondersteunen kan een acupunctuurbehandeling helpen of een massage met siliconecups.